Dana 29.03.2020. godine Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je sjednicu putem telekonferencije.

 

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.

Utvrđeno je da je na području općinePovljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.
Apeliramo na sve mještane općine Povljana koji su u zadnjih 7 (sedam) dana bili na liječenju u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na moru ili Općoj bolnici Zadar da se radi preventivnih mjera jave stožeru CZ općine Povljana.

Stožer CZ općine Povljana redovito zaprima zahtjeve za izdavanjem propusnica. Od stupanja na snagu Odluke, izdano je 15 propusnica.
I dalje apeliramo na sve mještane općine Povljana da ne dostavljaju zahtjeve za izdavanjem propusnica koliko razlozi nisu krajnje neodgodivi i od iznimne važnosti za pojedinca.

Ustanovljeno je da se veći dio mještana pridržava protuepidemijskih mjera osim i dalje dijela srednje populacije koji se ne pridržavaju preporuke o ograničenju kretanja izvan svog doma.
O istom će se napisati izvještaj koji će se dostaviti Stožeru CZ RH.

Kako je uočen manji broj nepridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, ovim putem apeliramo i zahtijevamo od mještana da poštuju navedenu mjeru.

Turistička zajednica općine Povljana od jučerašnjeg izvještaja nije zabilježila nove evidencije u sustavu eVisitor osoba koje borave na području općine Povljane, a nemaju prebivalište na području mjesta, te je i dalje broj evidentiranih osoba 41.

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.