Dana 03. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.

Utvrđeno je da je na području općine Povljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.

 

Stožer CZ općine Povljana radi redovno. Od jučerašnjeg izvještaja izdane su 2 nove propusnice, a sveukupno 12 zahtjeva za izdavanje propusnica je odbijeno.

Većina zahtjeva mještana općine Povljana za izdavanjem propusnica nisu u skladu sa mjerama koje je propisao Nacionalni stožer RH, i obavještavamo mještane da ne dostavljaju zahtjeve za izdavanjem propusnica ukoliko razlozi nisu krajnje neodgodivi i od iznimne važnosti za pojedinca, jer isti neće biti odobreni.

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/uputa-o-izdavanju-propusnica-za-putovanje-na-otok/2335https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/uputa-o-izdavanju-propusnica-za-putovanje-na-otok/2335

Također, apeliramo na mještane Povljane da maksimalno ograniče kretanje po otoku, kako bi se u što većoj mjeri pokušala spriječiti lokalna transmisija virusa.
Veći dio mještana pridržava se protuepidemijskih mjera osim i dalje dijela srednje populacije koji se ne pridržavaju preporuke o ograničenju kretanja izvan svog doma.

Turistička zajednica općine Povljane evidentira 51 osobu u sustavu eVisitor koje borave na području općine Povljane, a nemaju prebivalište na području mjesta.

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.