• Dana 07. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.
• Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.
• Utvrđeno je da je na području općine Povljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.


• Nastavno na prethodne dnevne izvještaje stožera CZ otoka Paga, i dalje je stanje nepromjenjivo, te su četiri osobe zaražene koronavirusom na području otoka Paga, te apeliramo na mještane Povljane da maksimalno ograniče kretanje po otoku, kako bi se u što većoj mjeri pokušala spriječiti lokalna transmisija virusa.
• Stožer CZ općine Povljana radi redovno. Od zadnjeg izvještaja izdano je 6 novih propusnica, a sveukupno 18 zahtjeva za izdavanje propusnica je odbijeno.
• Molimo mještane da se do 15. travnja 2020. godine suzdrže sa zahtjevima za jednodnevnim ili dužim napuštanjem otoka, te povratkom tijekom ovog tjedna, jer prema uputama i mjerama stožera do 15. travnja 2020. godine odobravat će se napuštanje otoka stalnom stanovništvu samo u krajnje opravdanim slučajevima.
• Prilikom ispunjavanja zahtjeva za e-propisnicama, apeliramo da se pripazi na ispravno unošenje podataka s naglaskom na mjesto prebivališta prema važećoj osobnoj iskaznici, a ne privremenog boravišta ili boravišta.
• Za izdavanje e-propusnica potrebno je 24 sata ranije najaviti i poslati zahtjev s obzirom da se e-propusnice dodatno provjeravaju od strane Stožera civilne zaštite Općine Povljana, policije i epidemiologa.
• Policijska uprava Zadarska, preko Policijske postaje Pag zbog nedostataka ljudstva, zatražila je od lokalnih postrojbi civilne zaštite dodatni broj ljudi koji će zajedno sa policijom nadzirati punkt Paškog mosta u smislu kontrole dolaska na otok.
• Tako će se od srijede, 8. travnja 2020. godine uvesti 24-satna kontrola Paškog mosta u suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Grada Paga, i stožerima CZ otoka Paga. Raspodjela čuvanja mosta je podijeljena na način da se svaka dva dana mijenjaju predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Paga, Općine Povljana i Općine Kolan, tj. mobilizirani zaposlenici općinskih i gradskih tvrtki, te članovi postrojbe Stožera. Nadzor i kontrolu vršit će i dalje policija, a postrojbe civilne zaštite pružati asistenciju.
• Turistička zajednica općine Povljane evidentira 35 osoba u sustavu eVisitor koje borave na području općine Povljane, a nemaju prebivalište na području mjesta.

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.