• Dana 10. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.


• Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.
• Utvrđeno je da je na području općine Povljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.
• Nastavno na prethodne dnevne izvještaje stožera CZ otoka Paga, i dalje je stanje nepromjenjivo, te su četiri osobe zaražene koronavirusom na području otoka Paga, te apeliramo na mještane Povljane da maksimalno ograniče kretanje po otoku, kako bi se u što većoj mjeri pokušala spriječiti lokalna transmisija virusa.
• Stožer CZ općine Povljana radi redovno. Od zadnjeg izvještaja izdane su 3 nove propusnice, a sveukupno 19 zahtjeva za izdavanje propusnica je odbijeno.
• Svim građanima te svim poslodavcima koji nemaju prebivalište odnosno sjedište na području općine Povljana, odnosno na području jedinica lokalne samouprave na hrvatskim otocima a imaju propusnicu izdanu od strane svojih lokalnih stožera ili poslodavca ovim putem napominjemo:
• Za dolazak na otok Pag, uz propusnicu izdanu od strane svojih lokalnih stožera odnosno izdanu od strane svojih poslodavaca, obavezno morate imati i dozvolu lokalnog stožera na otoku.
• Također, molimo sve građane koji nemaju prebivalište na području općine Povljana da ne zovu Stožer civilne zaštite općine Povljana sa upitom da im se izda propusnica za dolazak na otok povodom uskršnjih blagdana. Stav je Stožera da se takve propusnice ne izdaju.
• Propusnice se daju isključivo samo osobama sa prebivalištem na području općine Povljana za hitne slučajeve. Sve ostale zahtjeve odbija se do daljnjega.
• Prilikom ispunjavanja zahtjeva za e-propusnicama, apeliramo da se pripazi na ispravno unošenje podataka s naglaskom na mjesto prebivališta prema važećoj osobnoj iskaznici, a ne privremenog boravišta ili boravišta.
• Od srijede, 8. travnja 2020. godine uvela se 24-satna kontrola Paškog mosta u suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Grada Paga, i stožerima CZ otoka Paga. Raspodjela čuvanja mosta je podijeljena na način da se svaka dva dana mijenjaju predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Paga, Općine Povljana i Općine Kolan, tj. mobilizirani zaposlenici općinskih i gradskih tvrtki, te članovi postrojbe Stožera. Nadzor i kontrolu vrši i dalje policija, a postrojbe civilne zaštite pružaju asistenciju.
• Turistička zajednica općine Povljane od zadnjeg izvještaja nije evidentirala nove osobe u sustavu eVisitor koje borave na području općine Povljane, a nemaju prebivalište na području mjesta.

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.