• Dana 26. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

 

• Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.

• Utvrđeno je da je na području općine Povljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.

• Apeliramo i dalje na mještane Povljane da maksimalno ograniče kretanje po otoku, i Zadarskoj županiji kako bi se u što većoj mjeri pokušala spriječiti lokalna transmisija virusa.

• Izvršena su nadzora dviju osoba u samoizolaciji, provjerena su 2 trgovačka i 4 ugostiteljska objekta i gradilišta putem ophodnje Stožera CZ Općine Povljana i ophodnje DVD-a ''Sv. Martin'' Povljana.
- ustanovljeno je da se na području općine Povljana nalaze 2 (dvije) osobe koje nemaju izdanu propusnicu od strane Stožera CZ općine Povljana, a nemaju ni prebivalište na području Zadarske županije, te je postupak predan nadležnoj PP Pag na daljnje postupanje.

• S obzirom da protuepidemijske mjere traju preko mjesec dana, prema izvještajima sa terena uočeno je da dolazi do popuštanja u pridržavanju istih. Molimo i apeliramo na sve mještane da se i dalje pridržavaju protuepidemijskih mjera (distanca od 2 m, zabrana okupljanja više od 5 osoba, redovito pranje i dezinficiranje ruku).

• Stožer CZ općine Povljana radi redovno.
• Odlukom Stožera RH omogućeno je kretanje unutar Zadarske županije bez propusnica.
• Svim građanima te svim poslodavcima koji nemaju prebivalište/sjedište na području općine Povljana, odnosno na području Zadarske županije, a imaju propusnicu izdanu od strane svojih lokalnih stožera ili poslodavca ovim putem napominjemo:

 Za dolazak na otok Pag, uz propusnicu izdanu od strane svojih lokalnih stožera odnosno izdanu od strane svojih poslodavaca, obavezno morate imati i dozvolu lokalnog stožera na otoku.
 Također, molimo sve građane koji nemaju prebivalište na području općine Povljana da ne zovu Stožer civilne zaštite općine Povljana sa upitom da im se izda propusnica za dolazak na otok povodom Praznika rada. Stav je Stožera da se takve propusnice ne izdaju.

• Prilikom ispunjavanja zahtjeva za e-propusnicama, apeliramo da se pripazi na ispravno unošenje podataka s naglaskom na mjesto prebivališta prema važećoj osobnoj iskaznici, a ne privremenog boravišta ili boravišta.

Napominjemo:

- Svaki zaprimljen zahtjev za e-propusnicu se provjerava, ukoliko se utvrdi da navedeni razlog nije osnovan, isti neće biti odobren.
- Stožer CZ općine Povljana zaprimio je nekolicinu zahtjeva za propuštanjem sa neistinitim razlozima, isti su provjereni, i odbijeni.
- Odluke o propuštanju/odbijanju e-propusnica su potpisane od strane Stožera CZ općine Povljana, a ne pojedinačno, s obzirom da Stožer CZ općine Povljana ne čini jedna osoba, već svi članovi.
- Tvrdnje da Stožer CZ općine Povljana opstruira zahtjeve pojedinih osoba nisu točne i vjerodostojne, kao i da odobrava dolazak pojedinih osoba.
- znatan je broj odbijenih zahtjeva pristiglih na službeni mail Stožera, koji nisu niti neodgodivi a još manje objektivno nužni, a predstavljaju opasnost dolaska nepotrebno velikog broja ljudi na područje naše općine i mogućeg širenja virusa.

• Provodi se kontrola Paškog mosta u suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Grada Paga, i stožerima CZ otoka Paga. Raspodjela čuvanja mosta je podijeljena na način da se svaka dva dana mijenjaju predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Paga, Općine Povljana i Općine Kolan, tj. mobilizirani zaposlenici općinskih i gradskih tvrtki, te članovi postrojbe Stožera. Nadzor i kontrolu vrši i dalje policija, a postrojbe civilne zaštite pružaju asistenciju.
• Turistička zajednica općine Povljane od zadnjeg izvještaja nije evidentirala nove osobe u sustavu eVisitor koje borave na području općine Povljane, a nemaju prebivalište na području mjesta.
- Nadamo se i vjerujemo da će epidemiološka situacija uskoro biti povoljnija te da će daljnjim popuštanjem mjera, i sam dolazak na otok biti omogućen, a do tada molimo građane za razumijevanje

• Izdavanje propusnica obavlja se putem sustava e-propusnice https://epropusnice.gov.hr/
• Za ostale informacije i upite molimo da se obratite na e-mail adresu:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , ili
mob.:091/3828013

 

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.