• Dana 27. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je svoju dnevnu sjednicu.

 

• Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.

• Utvrđeno je da je na području općine Povljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.

• Apeliramo i dalje na mještane Povljane da maksimalno ograniče kretanje po otoku, i Zadarskoj županiji kako bi se u što većoj mjeri pokušala spriječiti lokalna transmisija virusa.

• Izvršena su nadzora dviju osoba u samoizolaciji, provjerena su 2 trgovačka i 4 ugostiteljska objekta i gradilišta putem ophodnje Stožera CZ Općine Povljana i ophodnje DVD-a ''Sv. Martin'' Povljana.

• S obzirom da protuepidemijske mjere traju preko mjesec dana, prema izvještajima sa terena uočeno je da dolazi do popuštanja u pridržavanju istih. Molimo i apeliramo na sve mještane da se i dalje pridržavaju protuepidemijskih mjera (distanca od 2 m, zabrana okupljanja više od 5 osoba, redovito pranje i dezinficiranje ruku).

• Stožer CZ općine Povljana radi redovno.
• Odlukom Stožera RH omogućeno je kretanje unutar Zadarske županije bez propusnica.

• Svim građanima te svim poslodavcima koji nemaju prebivalište/sjedište na području općine Povljana, odnosno na području Zadarske županije, a imaju propusnicu izdanu od strane svojih lokalnih stožera ili poslodavca ovim putem napominjemo:

 Za dolazak na otok Pag, uz propusnicu izdanu od strane svojih lokalnih stožera odnosno izdanu od strane svojih poslodavaca, obavezno morate imati i dozvolu lokalnog stožera na otoku.

- S obzirom da je Stožer civilne zaštite općine Povljana prepun zahtjeva i upita građana za dolazak u Povljanu, još jednom napominjemo da je na snazi Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (kao i u većini država Europe i svijeta).
Radi se o odluci koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a gradski ili općinski stožeri navedenu odluku samo provode.
Svi stožeri u RH smiju izdati propusnicu samo iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Za druge razloge niti jedan stožer u RH ne smije izdati propusnicu.
Nadamo se da će ove mjere uskoro popustiti, te da će svi vlasnici nekretnina moći doći do svojih nekretnina.

• Prilikom ispunjavanja zahtjeva za e-propusnicama, apeliramo da se pripazi na ispravno unošenje podataka s naglaskom na mjesto prebivališta prema važećoj osobnoj iskaznici, a ne privremenog boravišta ili boravišta.

Napominjemo:

- Svaki zaprimljen zahtjev za e-propusnicu se provjerava, ukoliko se utvrdi da navedeni razlog nije osnovan, isti neće biti odobren.
- Stožer CZ općine Povljana zaprimio je nekolicinu zahtjeva za propuštanjem sa neistinitim razlozima, isti su provjereni, i odbijeni.
- Odluke o propuštanju/odbijanju e-propusnica su potpisane od strane Stožera CZ općine Povljana, a ne pojedinačno, s obzirom da Stožer CZ općine Povljana ne čini jedna osoba, već svi članovi.
- Tvrdnje da Stožer CZ općine Povljana opstruira zahtjeve pojedinih osoba nisu točne i vjerodostojne, kao i da odobrava dolazak pojedinih osoba.
- znatan je broj odbijenih zahtjeva pristiglih na službeni mail Stožera, koji nisu niti neodgodivi a još manje objektivno nužni, a predstavljaju opasnost dolaska nepotrebno velikog broja ljudi na područje naše općine i mogućeg širenja virusa.

• Provodi se kontrola Paškog mosta u suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Grada Paga, i stožerima CZ otoka Paga. Raspodjela čuvanja mosta je podijeljena na način da se svaka dva dana mijenjaju predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Paga, Općine Povljana i Općine Kolan, tj. mobilizirani zaposlenici općinskih i gradskih tvrtki, te članovi postrojbe Stožera. Nadzor i kontrolu vrši i dalje policija, a postrojbe civilne zaštite pružaju asistenciju.
• Turistička zajednica općine Povljane od zadnjeg izvještaja nije evidentirala nove osobe u sustavu eVisitor koje borave na području općine Povljane, a nemaju prebivalište na području mjesta.
- Nadamo se i vjerujemo da će epidemiološka situacija uskoro biti povoljnija te da će daljnjim popuštanjem mjera, i sam dolazak na otok biti omogućen, a do tada molimo građane za razumijevanje

• Izdavanje propusnica obavlja se putem sustava e-propusnice https://epropusnice.gov.hr/
• Za ostale informacije i upite molimo da se obratite na e-mail adresu:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , ili
mob.:091/3828013

 

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.