• Dana 30. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.


• Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.
• Utvrđeno je da je na području općine Povljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.
• Izvršen je nadzor nad 3 osobe u samoizolaciji, provjerena su 2 trgovačka i 4 ugostiteljska objekta i gradilišta putem ophodnje Stožera CZ Općine Povljana i ophodnje DVD-a ''Sv. Martin'' Povljana.
• Stožer CZ općine Povljana radi redovno.
• Odlukom Stožera RH omogućeno je kretanje unutar Zadarske županije bez propusnica.
• Stožer civilne zaštite općine Povljana prepun je zahtjeva i upita građana za dolazak u Povljanu, te napominjemo da je dana 30. travnja 2020. godine Stožer CZ Republike Hrvatske uputio Odluku nadležnim stožerima da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom u smislu točke II. podtočke e Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH („Narodne novine“ broj 35/20, 39/20, 44/20 i 48/20)
• Apeliramo na sve građane koji planiraju nastavno na prethodnu točku podnijeti zahtjev za e-propusnicom da to učine putem sustava e-propusnice https://epropusnice.gov.hr/ ili putem mail-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 10:00 sati svaki dan, kako bi ista bila izdana u tom danu. Svi zaprimljeni zahtjevi iza 10:00 sati biti će odrađeni slijedeći dan.
• Molimo da se uz zahtjev za izdavanjem e-propusnice koji se podnosi Stožeru CZ Općine Povljana putem mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. OBAVEZNO NAVEDE:
- Ime i prezime punoljetne osobe za koju se podnosi zahtjev
- OIB osobe podnositelja zahtjeva
- Adresa prebivališta (kao u osobnoj iskaznici)
- Mjesto dolaska (adresa nekretnine na koju se planira dolazak)
- Dan dolaska/ dan odlaska
Za maloljetne osobe nije potrebno podnositi zahtjev za e- propusnicom

• S obzirom da protuepidemijske mjere traju preko mjesec dana, prema izvještajima sa terena uočeno je da dolazi do popuštanja u pridržavanju istih. Molimo i apeliramo na sve mještane da se i dalje pridržavaju protuepidemijskih mjera (distanca od 2 m, zabrana okupljanja više od 5 osoba, redovito pranje i dezinficiranje ruku).

• Napominjemo da je od 27. travanja 2020. godine na snagu stupila Odluka o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine. Navedenom odlukom propisano je da sve prodavaonice i tržnice ne rade praznikom i nedjeljom. Dakle 01. svibnja i u nedjelju trgovine će biti zatvorene.

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.